Politica de confidentialitate

Cine suntem

In aceasta Politica de Confidentialitate:
• „noi/al nostru” inseamna Easyhost S.R.L. (denumit in continuare “Easyhost”);
• „terta parte” inseamna altcineva decat noi sau dvs.; si
• sediul nostru social este situat la adresa din Bucuresti, str. Soldat Stefan Velicu nr. 43, sector 2, cod postal 023255. Suntem inregistrati in Registrul Comertului Bucuresti nr. J40/5444/2006 sub denumirea Easyhost S.R.L.

Cum ne puteti contacta

Opinia dvs. este importanta pentru noi – daca aveti intrebari cu privire la Politica de Confidentialitate, puteti contacta responsabilul cu protectia datelor direct prin e-mail la adresa dpo@easyhost.com sau gdpr@easyhost.com sau prin posta/curier la adresa sediului social din Bucuresti, str. Soldat Stefan Velicu nr. 43, etaj 3, sector 2, cod postal 023255.

Principiile noastre

Easyhost S.R.L. ("Easyhost") respecta viata privata a clientilor si vizitatorilor si se obliga sa protejeze datele personale ale acestora. Prezenta Politica de Confidentialitate ("Politica") are in vedere website-ul ro.easyhost.com si www.blog.easyhost.com (denumite in mod colectiv "Website"). Politica noastra se bazeaza pe Regulamentul 2016/679/UE pentru protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date („Regulamentul”).

Modul de utilizare al acestei Politici

Aceasta Politica descrie modul in care procesam, inclusiv colectam, utilizam, facem schimb de si protejam datele dvs. cu caracter personal, atunci cand utilizati produsele si serviciile noastre, precum si Website-ul nostru.

Termeni generali

Datele cu caracter personal pe care le colectam cu privire la dvs.

Informatiile pe care le colectam cu privire la dvs. si modul in care le colectam pot varia in functie de produsele si serviciile pe care le utilizati si la care subscrieti, modul in care ati utilizat produsele si serviciile si modul in care ati interactionat cu Easyhost chiar daca nu sunteti client sau ceea ce am obtinut de la o terta parte care avea permisiunea de a face schimb de informatii cu noi.

Easyhost va prelucra datele dvs. cu caracter personal, avand ca temei:

1. Executarea sau incheierea contractului cu dvs. si pentru a da curs solicitarilor dvs.
2. Interesele comerciale legitime ale Easyhost, de exemplu, prevenirea fraudelor, mentinerea securitatii retelei si serviciilor noastre, marketing direct si imbunatatirea serviciilor noastre. Ori de cate ori ne bazam pe acest temei juridic pentru a prelucra datele dvs., evaluam interesele noastre comerciale pentru a ne asigura ca acestea nu prevaleaza asupra drepturilor dvs. In plus, in unele cazuri aveti dreptul de a va opune acestei prelucrari. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati sectiunea Drepturile Dvs. din aceasta informare.
3. Conformarea cu o cerinta legala imperativa, inclusiv, de exemplu, cerinte contabile si fiscale, care fac obiectul unor politici interne stricte (cum ar fi perioadele de pastrare), proceduri, si dreptul dvs. de a restrictiona utilizarea datelor proprii, care controleaza obiectul serviciilor de asistenta juridica ce vor fi prestate; sau
4. Consimtamantul pe care il acordati atunci cand Easyhost nu se bazeaza pe alt temei legal. Consimtamantul poate fi retras in orice moment.

Vom colecta datele dvs. cu caracter personal atunci cand, de exemplu:
• Cumparati sau utilizati oricare dintre produsele si serviciile noastre;
• Va inregistrati pentru un anumit produs sau serviciu;
• Va abonati la buletine informative, alerte sau alte servicii oferite de noi;
• Ne contactati prin diverse canale sau ne solicitati informatii in legatura cu un produs sau serviciu;
• Luati parte la o competitie, tragere la sorti sau studiu;
• Vizitati sau navigati pe Website-ul nostru;
• Ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;
• Atunci cand datele dvs. cu caracter personal sunt publice; sau
• Sunteti clientul unei activitati comerciale pe care o achizitionam.

Utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate in browser-ul dvs.) si alte tehnici cum ar fi web beacons (fisiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmari miscarile dvs. pe site-ul nostru). Pentru detalii suplimentare in acest sens si in legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Cookies pe Website-ul nostru.

Tipurile de informatii pe care le putem prelucra sunt, daca este cazul:
• Numele, adresa, codul numeric personal, documentul de identitate, numarul dvs. de telefon fix si/sau mobil, data nasterii, sexul si adresa de e-mail;
• Informatii privind cardul dvs. de credit sau de debit, informatii privind contul dvs. bancar si alte informatii bancare – de exemplu, va trebui sa ne furnizati aceste informatii atunci cand achizitionati serviciile sau produsele noastre, in vederea prelucrarii platilor.
• Date privind traficul inregistrat de dvs.
• Datele privind locatia dvs.
• Contactul dvs. cu noi, cum ar fi o nota sau inregistrarea unui apel pe care l-ati facut catre unul dintre centrul nostrum de contact, un serviciu de Live Chat, un e-mail sau o scrisoare transmise sau alte evidente ale unui contact cu noi;
• Informatii privind contul dvs., cum ar fi datele platilor datorate sau primite, serviciile pe care le utilizati, numerele de cont sau alte informatii in legatura cu contul dvs. sau care sunt incluse in my.easyhost.com;
• Informatii privind legitimitatea accesului – vom colecta parole, indicii si informatii de securitate similar utilizate pentru autentificare si accesul la conturi si servicii;
• Preferintele dvs. pentru anumite produse, servicii si stil de viata atunci cand ne spuneti care sunt acestea sau atunci cand presupunem care sunt, in baza modului in care utilizati produsele si serviciile;
• A se vedea sectiunea Cookie-uri pentru detalii privind ceea ce colectam utilizand cookie-uri si alte tehnologii, inclusiv date privind reclamele;
• Istoricul dvs. de navigare. Daca ne-ati dat permisiunea, Easyhost colecteaza categoriile de site-uri web pe care ati navigat de pe mobilul, dispozitivul sau PC-ul propriu, de exemplu sport, muzica sau stiri. Cu toate acestea, nu avem un istoric al site-urilor pe care navigati, acesta fiind limitat la o scurta perioada de timp pentru a permite efectuarea conexiunii. Utilizam aceste informatii privind interesele pentru a va trimite oferte de marketing personalizate sau pentru a va arata reclame personalizate.
• Pentru imbunatatirea serviciilor oferite, convorbirea cu specialistii Departamentului Support ar putea fi inregistrata si transcrisa in format text. Daca sunteti de acord sa autorizati inregistrarea si transcrierea, continuati apelul cu specialistii nostri. In cazul in care nu doriti acest lucru, va rugam sa inchideti apelul si sa ne contactati prin celelalte mijloace de comunicare astfel cum sunt prezentate in prezentul document.
• De asemenea, vom obtine informatii in legatura cu modul in care utilizati produsele si serviciile noastre, cum ar fi:
• Nivelul serviciilor care vi se presteaza – de exemplu, probleme de retea sau serviciu si alte evenimente care pot afecta serviciile noastre de retea sau alte servicii;
• Detalii privind modul in care utilizati anumite servicii sau produse.

Cum utilizam datele dvs. cu caracter personal

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciului nostru

Prelucrarea comenzii dvs. si furnizarea produselor si serviciilor dorite
• Pentru prelucrarea produselor si serviciilor pe care le-ati achizitionat de la noi, precum si pentru a va tine la curent cu evolutia comenzii dvs.;
• Pentru a va furniza produsele sau serviciile relevante. Aceasta include alte servicii care nu sunt incluse in contractul cu dvs., servicii care utilizeaza informatii despre locatia dvs., precum si pentru a va contacta cu mesaje privind modificari ale produselor sau serviciilor.

Facturare si Support
• Pentru a va factura pentru utilizarea produselor si serviciilor noastre;
• Pentru a va contacta in cazul in care datele de facturare pe care ni le-ati furnizat sunt pe cale sa expire sau nu putem incasa plata;
• Pentru a raspunde la orice intrebari sau preocupari pe care le puteti avea in legatura cu produsele sau serviciile noastre.

Mesaje privind serviciile
• Va vom contacta pentru a va furniza informatii la zi in legatura cu produsele si serviciile noastre, de exemplu, in legatura cu modificarile termenilor si conditiilor noastre sau intreruperea unor servicii.

2. Pentru imbunatatirea serviciilor pe care vi le oferim

Imbunatatiri si inovatii privind produsele si serviciile noastre
Colectam informatii anonime, fara elemente de identificare sau agregate in scopul imbunatatirii serviciilor pe care le oferim tuturor. Niciuna dintre aceste date analitice nu poate duce la identificarea dvs.

3. Marketing si individualizarea serviciilor pe care vi le oferim

Marketing
• In calitate de client al nostru, daca v-ati dat consimtamantul, va vom tine la curent in general cu privire la noile produse si servicii, va vom trimite buletine informative sau carti albe, va vom invita sa participati la un studio sau va vom informa cu privire la oferte, promotii, trageri la sorti sau competitii. Individualizam aceste mesaje in baza tipurilor de produse si servicii pe care le-ati achizitionat de la noi.
• Putem individualiza intr-o masura si mai mare aceste mesaje utilizand informatiile privind locatia si navigarea, daca ne-ati autorizat sa prelucram aceste informatii in acest scop;
• Daca ne-ati dat permisiunea, va vom contacta si pentru a va aduce la cunostinta produsele si serviciile Easyhost si cele ale altor societati care consideram ca v-ar putea interesa daca nu optati sa renuntati la primirea unor astfel de mesaje de marketing din partea noastra;
• Va vom contacta prin posta, online, telefonic. Va vom putea contacta prin intermediul partenerilor nostri, insa acestia vor fi autorizati sa prelucreze datele Dvs. personale numai in numele Easyhost si in conformitate cu politicile noastre;
• Puteti controla permisiunile dvs. de marketing si datele pe care le utilizam pentru individualizarea acestor comunicari in orice moment vizitand sectiunea Setarile dvs. privind protectia datelor in Website-ul nostru sau contactandu-ne la adresele mentionate mai sus.

Publicitate online
• Pentru a va transmite o publicitate relevanta pentru dvs., veti vedea, de asemenea, publicitate tintita online in baza utilizarii cookie-urilor.
Aceasta este cunoscuta sub denumirea de publicitate pe baza de interese. Poate fi facuta pe Website, precum si alte canale media online, cum ar fi site-uri de retele sociale. De asemenea, putem combina date colectate prin intermediul cookie-urilor cu alte date pe care le-am colectat. Daca nu doriti prelucrarea niciunor informatii prin utilizarea cookie-urilor, verificati sectiunea noastra Cookies de pe Website. Aceasta explica modul de a controla si de a opta pentru a nu accepta cookie-uri.
• Amintiti-va ca a opta pentru renuntarea la publicitatea pe baza de interese nu va opri afisarea reclamelor – dar acestea nu vor mai fi individualizate in functie de interesele dvs.

Cercetare si analiza
Utilizam analizele pentru:
• Cercetare de piata si pentru a realizarea analize de cercetare si statistice, inclusive monitorizarea modului in care clientii utilizeaza retelele, produsele si serviciile noastre, in mod anonim sau personal;
• Furnizarea de rapoarte catre terte parti (aceste rapoarte nu contin informatii care sa va poata identifica in calitate de persoana fizica). Acestea pot fi furnizate catre terte parti, cum ar fi furnizori de continut si entitati care fac reclama sau in cadrul operatiunilor de analiza realizate de Easyhost.

4. Crearea de profiluri
In unele situatii va fi necesar sa va intocmim profilul, in scopuri de credit, frauda si securitate.

Verificari ale situatiei financiare si identitatii:


Ne rezervam dreptul de a realiza o verificare a situatiei Dvs. financiare atunci cand solicitati incheierea unui contract cu noi pentru orice produse sau servicii. Va putem solicita detalii financiare si personale, ca de exemplu adresa Dvs. Curenta sau CNP.
Cand analizam solicitarea Dvs., vom folosi profilare si decizii automate de luare a deciziilor.
De asemenea, vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in scopul verificarii identitatii, pentru a asigura accesul la contul dvs. si in general pentru administrarea contului.

Prevenirea fraudelor si securitate


Vom prelucra datele cu privire la traficul dvs. in scopuri de protectie anti-frauda si detectare a fraudelor, pentru protejarea retelelor noastre si detectarea utilizarii incorecte a Serviciilor sau a avariilor la retelele noastre, pentru recuperarea datoriilor sau a-i detecta pe cei care nu au achitat contravaloarea serviciilor utilizate.

Modalitatea in care facem schimb de date cu caracter personal

Daca este cazul, facem schimb de informatii referitoare la dvs. cu:
• Persoane afiliate Easyhot
• Parteneri sau colaboratori implicati in livrarea produselor si serviciilor pe care le-ati comandat sau utilizat;
• Societati contractate sa presteze servicii pentru sau in numele Easyhost;
• Agentii de prevenire a fraudelor sau de acordare de punctaje pentru intreprinderi
• sau alte agentii de acordare de punctaje pentru credit; De exemplu, in cazul incalcarii obligatiilor stipulate in contract in legatura cu durata contractului, plati sau utilizarea inadecvata a produselor si serviciilor, vom putea sa raportam aceste incalcari catre agentii de prevenire a fraudelor sau de profilare financiara;
• Entitati de colectare a datoriilor sau alte organizatii de recuperare a datoriilor;
• Agentii de aplicare a legii, organe guvernamentale, organizatii de reglementare, instante sau alte autoritati publice daca avem aceasta obligatie legala sau suntem autorizati prin lege;
• terta parte sau un organ, atunci cand dezvaluirea respectiva este necesara pentru indeplinirea oricarei legi aplicabile sau a altei cerinte legale sau de reglementare;
• Terte parti pentru promotii comune cu acea terta parte. Acestea vor raspunde pentru conformarea lor cu legile aplicabile privind protectia datelor;
• Parteneri pe care i-am ales cu atentie pentru a va putea contacta in legatura cu produsele si serviciile lor (care pot include sau nu produse si servicii Easyhost);
• Alte terte parti, atunci cand le-ati dat acordul pentru dezvaluire in scopuri de autentificare si prevenire a fraudelor.

Fuziuni si achizitii

Daca trecem printr-o procedura de reorganizare sau de vanzare catre o alta entitate, vom comunica informatiile dvs. catre acea entitate.

Terti

Daca ati achizitionat produse si servicii prin intermediul unui tert sau al unui partener, de multe ori trebuie sa facem schimb de informatii cu acestea ca parte a actiunii de administrare a acelei relatii si a contului dvs. – de exemplu, pentru identificarea comenzii dvs. si pentru a face plata catre acesti terti sau parteneri.
Daca am incheiat un contract cu un furnizor sau contractant pentru a ne presta servicii sau a presta un serviciu in numele nostru, iar acestia pot avea acces la datele dvs. cu caracter personal, nu ii autorizam sa utilizeze sau sa dezvaluie datele dvs. cu caracter personal decat in legatura cu prestarea serviciilor lor.
Colectam si combinam informatii in scopul de a monitoriza utilizarea de catre dvs. a produselor si serviciilor, precum si utilizarea acestora de catre ceilalti clienti ai nostri, precum si pentru a ne ajuta sa imbunatatim calitatea produselor si serviciilor oferite. In cazul in care furnizam aceste informatii unor terti, nicio astfel de raportare catre terti nu va include informatii ce pot identifica un client individual.

Transferuri internationale de date

In prezent, datele noastre sunt pastrate in locatiile noastre din Romania.
Poate fi necesar sa transferam informatiile dvs. catre alte societati afiliate sau prestatori de servicii din tari din afara Spatiului Economic European (SEE).
Acest tip de transfer de date poate avea loc daca serverele noastre (respectiv, locul unde stocam datele) sau furnizorii si prestatorii nostri isi au sediul in afara SEE, sau daca utilizatii serviciile si produsele noastre in timp ce vizitati tari din afara acestui spatiu.
In cazul in care Easyhost transmite informatiile dvs. catre o tara din afara SEE, ne vom asigura ca informatiile dvs. Sunt protejate corespunzator. Ne vom asigura intotdeauna ca exista un contract legal corespunzator care acopera transferul de date, in conformitate cu standardele aprobate de Comisia Europeana (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transferpersonal-data-third-countries_en).
In plus, daca se considera ca tara nu are legi echivalente cu standardele UE de protectie a datelor, atunci vom cere tertei parti sa incheie un contract legal care sa reflecte aceste standarde.

Durata de pastrare a datelor dvs. cu caracter personal

Vom stoca informatiile dvs. atat timp cat ni se cere prin lege. Daca nu exista nicio cerinta legala, le vom stoca doar atat timp cat este necesar.
Cu exceptia situatiei in care legea prevede altfel, de regula vom prelucra datele Dvs. pe perioada existentei unui contract intre Dvs. si Easyhost, plus o perioada de trei ani de la incetarea acestuia.
Pastrarea in siguranta a datelor dvs. cu caracter personal
Easyhost analizeaza si imbunatateste in mod constant masurile adoptate pentru protectia datelor dvs. cu caracter personal impotriva oricarui acces neautorizat, pierdere accidentala, dezvaluire sau distrugere.
Comunicarile prin internet (cum ar fi e-mailurile) nu sunt sigure daca nu sunt criptate. Comunicarile dvs. pot traversa mai multe tari inainte de a fi remise, deoarece aceasta este natura internetului.
Nu putem accepta responsabilitatea pentru niciun acces neautorizat sau pierdere de date cu caracter personal care nu tine de controlul nostru.
Nu va vom cere niciodata sa ne comunicati informatiile dvs. sigure, personale sau privind contul, printr-un mijloc de comunicare nesolicitat. Dvs. sunteti singurul responsabil pentru pastrarea in siguranta a informatiilor personale si privind contul si pentru necomunicarea acestora catre alte persoane. Site-ul nostru web poate contine link-uri la site-urile web ale unor terti. Nu raspundem pentru securitatea si continutul respectivelor site-uri ale tertilor. Prin urmare, asigurati-va ca cititi politica acelei societati privind protectia datelor si cookie-urile inainte de a utiliza sau de a pune informatiile personale pe site-ul acestora.
Acelasi lucru se aplica in cazul oricaror site-uri sau continuturi ale tertilor la care va conectati utilizand produsele si serviciile noastre.
Puteti alege sa dezvaluiti datele Dvs. in anumite moduri cum ar fi plug-in-urile retelelor de socializare (inclusiv cele oferite de Google, Facebook, Twitter si Pinterest) sau utilizand servicii ale tertilor care va permit sa postati public analize sau alte informatii, iar o terta parte ar putea utiliza informatiile respective.
Plug-in-urile retelelor de socializare si aplicatiile de socializare sunt operate chiar de reteaua de socializare si respecta conditiile de utilizare si politicile acelor retele privind protectia datelor si cookie-urile. Trebuie sa va asigurati ca aveti cunostinta de acestea.

Drepturile persoanei vizate

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal
Aveti dreptul de a rectifica datele detinute in legatura cu dvs., daca acestea nu sunt corecte. Daca datele pe care le detinem cu privire la dvs. trebuie actualizate sau in cazul in care considerati ca acestea pot fi incorecte, va puteti autentifica in contul Dvs. my.easyhost.com pentru actualizarea acestora sau puteti contacta Departamentul Support.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal
Aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detine Easyshost in legatura cu dvs., prin transmiterea unui email la adresa gdpr@easyhost.com sau a unei cereri scrise la sediul Easyhost.

Dreptul la portabilitatea datelor
Aveti dreptul de a putea lua cu dvs. datele proprii pe care ni le-ati comunicat in anumite circumstante, prevazute de Regulament.

Dreptul de opozitie la utilizarea datelor cu caracter personal
In anumite circumstante, aveti dreptul de a va opune prelucrarii de catre Easyhost a datelor dvs. cu caracter personal.
Pentru a nu mai primi mesaje de marketing:
Daca nu doriti sa mai primiti mesaje de marketing din partea Easyhost privind serviciile si produsele noastre si/sau ale partenerilor nostri, puteti opta pentru a renunta la toate comunicarile de marketing sau doar la metodele selectate (e-mail, SMS, MMS, telefon sau posta).
Exista diverse metode de a renunta la primirea mesajelor de marketing:
• Contactati Departamentul Support
• Trimiteti un e-mail la adresa gdpr@easyhost.com pentru instructiuni.
• Faceti clic pe link-ul de la sfarsitul unui e-mail sau text de marketing pentru a va dezabona;

Daca optati pentru renuntarea la mesajele de marketing, aceasta nu inseamna ca nu veti mai primi mesaje referitoare la servicii. Pe acestea le veti primi in continuare (daca nu am indicat altfel).

Pentru administrarea cookie-urilor si o mai buna intelegere a ceea ce sunt acestea consultati sectiunea Cookies pe site-ul nostru ro.easyhost.com pentru detalii complete in acest sens.

Pentru a obiecta la alte prelucrari realizate in temeiul intereselor noastre legitime:
Va rugam sa contactati Departamentul Support sau trimiteti-ne un e-mail la adresa gdpr@easyhost.com.
Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar daca aveti in continuare nemultumiri, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal– datele de contact se gasesc la adresa www.dataprotection.ro.

Dreptul de a restrictiona utilizarea datelor Dvs. cu caracter personal
In cazul in care considerati ca datele pe care le detinem cu privire la dvs. sunt incorecte sau considerati ca nu ar trebui sa prelucram datele dvs., va rugam sa contactati Departamentul Suport care va va redirectiona catre Responsabilul cu Protectia Datelor, pentru o discutie in legatura cu drepturile pe care le aveti. In anumite circumstante, veti avea dreptul de a ne cere restrictionarea prelucrarii.

Dreptul de stergere
Easyhost va prelucra si va pastra datele dvs. doar atat timp cat acest lucru este necesar. In anumite circumstante, aveti dreptul de a ne solicita sa stergem datele dvs. cu caracter personal pe care le detinem. Este posibil sa avem temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal si dupa incetarea contractului dvs. incheiat cu Easyhost (de exemplu, in caz de litigiu).

Impresii despre Easyhost

Găzduim site-uri și creatori de digital